Končí další rok

13.12.2018 22:15

A opět se nám blíží konec roku. A jak jinak ho zakončit než futsalovým turnajem. V sobotu 15.12.2018 se koná již 5. ročník - přesně po sedmi letech od Davidovy nehody.

 

Tehdy jsme očekávali, že se jeho stav bude rychle zlepšovat. Dnes víme, že zázraky se nedějí a jsme vděčni za jakýkoliv nepatrný posun vpřed. David potřebuje i nadále celodenní nepřetržitou péči ve všech činnostech. Stále má zavedenou žaludeční sondu hlavně pro příjem tekutin. Kašovitou stravu je už nyní schopen přijímat pusou. Nemluví, domlouváme se pomocí tabulky s písmeny. Pomocí oční kamery umí ovládat počítač. Zlepšil s i celkový pohyb. Pod dohledem se zvládne sám posadit na lůžku a dokonce se postaví i v chodítku.

Věříme, že se bude i nadále zlepšovat a že veškeré terapie mají pozitivní vliv na jeho stav.

 

V červenci a září jsme byli znovu týden v Praze na terapii podle Feldenkraise a od poloviny října opět měsíc v Klimkovicích na rehabilitačním pobytu s doplňkovým programem Dysfagie.

 

I nadále k nám 2x týdně dochází fyzioterapeutka na cvičení a od září jsme zařadili jednou týdně celotělovou masáž. Současně probíhá i zvuková terapie Tomatis.

 

Od července doposud byly celkové náklady ve výši 103.681,- Kč uhrazeny ze sbírkového účtu.

 

Děkujeme, že nám pomáháte. Bez Vaší pomoci bychom nebyli schopni veškeré náklady uhradit.

 

Pro příští rok máme již hotový plán rehabilitací včetně termínů pobytů s předběžným rozpočtem 262.000,- Kč.

 

Přejeme Vám krásné vánoce a do dalšího roku hlavně hodně zdraví!!!

 

rodiče Davida

 

v Třebíči 12.12.2018

 

 

—————

Zpět