Kraj Vysočina - Skutek roku

26.03.2018 18:26

Kraj Vysočina: Skutek roku

 

 

Nominován: Pavel Chalupa

 

DAVI CUP 2017 opět pomáhal.

Přesně 20 týmů se zapojilo do bojů ve čtvrtém ročníku charitativního futsalového turnaje Davi

Cup. Ten byl i letos uspořádán na podporu bývalého fotbalisty Davida Novotného, který je po vážně autonehodě upoután na invalidní vozík. Letos se na léčbu a rehabilitaci podařilo vybrat částku přesahující 127 tisíc korun.

Pavel Chalupa s partou přátel a nejbližších již tradičně uspořádal pro bývalého spoluhráče a velkého kamaráda dobročinnou akci, jehož celý výtěžek slouží k potřebné léčbě. Myšlenka tohoto turnaje vznikla více než před pěti lety. Bylo to poté co se Davidovi stala autonehoda. V letošním roce se konal už čtvrtý ročník, který se rok od roku těší většímu zájmu. Na turnaji si přišli na své i ti nejmenší, pro které byl v menší tělocvičně připraven skákací hrad a možnost biatlonové střelnice. Součástí turnaje byla i dražba podepsaných dresů nejznámějších sportovců. Díky této akci se opět podařilo vybrat krásnou sumu, která Davidovi jistě

pomůže.

 

 

Velký dík Pavlovi a také všem zúčastněným za finanční pomoc

od Davida a jeho rodiny.

 

 

 

Na začátku roku David zahájil zcela novou terapii - Poslechový program Tomatis - tato metoda vychází z dlouholetých výzkumů jejího zakladatele Dr. Alfreda A. Tomatise. Jde o ojedinělý postup zvukové stimulace organismu prostřednictvím různých druhů, především vážné hudby, za pomoci unikátního elektronického zařízení nazývaného Elektronické ucho.

 

Na konci ledna David absolvoval týdenní pobyt v Praze na cvičení podle Feldenkraise. Také jsme znovu obnovili domácí rehabilitaci se zkušenou fyzioterapeutkou.

 

Od začátku roku byly celkové náklady na rehabilitaci a pomůcky ve výši 63.704,- Kč uhrazeny ze sbírkového účtu.

 

 

 

Děkujeme

 

Třebíč, 25.03.2018

—————

Zpět